[ar] [ast] [bg] [br] [ca] [co] [cpf] [cs] [da] [de] [en] [eo] [es] [eu] [fa] [fon] [fr] [gl] [id] [it] [ja] [lb] [nl] [oc] [pl] [pt] [ro] [ru] [sk] [sv] [tr] [uk] [vi] [zh] Espace de traduction

Download

{vu}

Maart 2016

Alle versies van dit artikel:

De voorwaarde {vu = ...} maakt het onderscheid mogelijk tussen documenten die al zijn verwerkt door het object waaraan ze zijn gekoppeld.


De voorwaarde «vu» (Frans voor «gezien») berust op een associatie document<->objet (want eenzelfde document kan gekoppeld zijn aan meerdere objecten: artikel, rubriek, enz.). Het wordt ook aangepast bij elke modificatie van het betreffende object.

Is een document «geïntegreerd» in een object (typisch: <imgXX> of <docYY|left> of <embZZ> in bijvoorbeeld de tekst van een artikel), dan zal deze document-object associatie worden aangeduid als «vu = oui».

Om bijvoorbeeld de portfolio van een artikel te tonen kun je binnen een lus ARTICLES een lus DOCUMENTS opnemen met de voorwaarde {vu = non} om in deze portfolio alleen de niet eerder gebruikte documenten weer te geven. De documenten die al in de tekst waren opgenomen, worden niet nogmaals getoond.


Het skelet van deze bladzijde bekijken Site gebouwd met SPIP | Vertaalruimte | Privé-gedeelte