De lus HIERARCHIE

De lus HIERARCHIE toont een lijst van rubrieken vanaf de site root tot de rubriek of het artikel zelf, een zogenaamde "breadcrumb".

<BOUCLEn(HIERARCHIE){criteria...}>

De selectiecriteria

Je moet één van de volgende twee voorwaarden gebruiken om aan te geven hoe je de elementen wilt selecteren:

-  {id_article} retourneert de lijst van rubrieken vanaf de root tot de rubriek waarin zich het aangegeven artikel bevindt.

-  {id_rubrique} retourneert de lijst van rubrieken vanaf de root tot de aangeven rubriek (dus niet: tot en met!).

Let op: De {tout} zorgt ervoor dat ook de aangegeven rubriek wordt weergeven.

De voorwaarden {id_article} of {id_rubrique} mogen niet met een vergelijking worden gebruikt. Zo geeft <BOUCLE_hi(HIERARCHIE) {id_article=12}> een foutmelding.

Let op: deze lus moet dus binnen een lus ARTICLES of een lus RUBRIQUES worden geplaatst — ze kan niet zelfstandig op zoek gaan naar de id_article of id_rubrique die wordt aangegeven in de URL. (Hetzelfde geldt voor de lussen HIERARCHIE in met opdracht <INCLURE{fond=xxx}> opgeroepen skeletten.)

Criteria voor de weergave

Alle criteria van De lus RUBRIQUES (rubrieken) mogen bij deze lus worden gebruikt, inclusief sorteervoorwaarden (zo kun je bijvoorbeeld een <BOUCLE_x(HIERARCHIE){id_article}{par hasard}> maken die de rubrieken in willekeurige volgorde toont).

De bakens van de lus

De elementen die door een HIERARCHIE lus worden geselecteerd, zijn rubrieken. Je kunt dus alle bakens van de lus RUBRIQUES gebruiken.

Let op: Er bestaat geen voorwaarde id_breve in HIERARCHIE, maar in het geval van een nieuwsbericht zal de toepassing van id_article toch de juiste rubriek weergeven.

Deze site als voorbeeld

Bovenaan deze pagina staat onder het zoekvak de "breadcrumb" van dit artikel. De opbouw ervan ziet er als volgt uit:

<div id="hierarchie"><a href="#URL_SITE_SPIP/"><:accueil_site:></a><BOUCLE_ariane(HIERARCHIE){id_article}> &gt; <a href="#URL_RUBRIQUE">[(#TITRE|couper{80})]</a></BOUCLE_ariane>[ &gt; <strong class="on">(#TITRE|couper{80})</strong>]</div>

De uitleg:
De layout van de breadcrumb wordt bepaald door de CSS-id "hierarchie" die er onder andere voor zorgt dat alles "inline" wordt weergegeven.
Eerst maken we een hotlink naar de root van de site. Als titel gebruiken we <:accueil_site:>, waarmee we uit het corresponderende taalbestand de tekst voor de homepage ophalen.
Dan begint de HIERARCHIE lus die we "ariane" noemen en ons bij de id_article van het huidige artikel moet brengen.
Vóór elk resultaat plaatsen we een > teken.
We zorgen dat iedere rubriek die door de lus wordt geretourneerd een hotlink wordt met de URL van die rubriek en we gebruiken als titel (de eerste 80 tekens van) de titel van de rubriek.
Aan het eind van het resultaat van de lus plaatsen we nogmaals een > teken, gevolgd door de (eerste 80 tekens van) de titel van het artikel zelf die we vet ("strong") afdrukken.

Auteur Hanjo Gepubliceerd op: Aangepast: 21/03/23

Vertalingen: عربي, català, Deutsch, English, Español, français, italiano, Nederlands, русский, Türkçe, українська