SPIP downloaden

SPIP 4.2.14
(7 juni 2024)

Nadat je de ZIP-file op je computer hebt gedownload, pak je hem uit en plaats je het geheel (via FTP) op de server van je hosting provider.

Download

Automatische installatie

Download het bestand spip_loader.php (hieronder) en verplaats het (via FTP) naar de map waarin je SPIP wilt installeren (dat is in normale gevallen in de root van je website). Het programma zal wanneer het wordt aangeroepen de laatste stabiele versie van SPIP downloaden.

Roep het script vervolgens aan vanuit je browser en wacht tot het downloaden is voltooid.

Attentie: spip_loader.php is normaal gesproken uitsluitend toegankelijk voor auteurnummer 1, de webmaster. Indien nodig kan dit worden aangepast door het wijzigen van de regel define('_SPIP_LOADER_UPDATE_AUTEURS', '1');.

Zoals gezegd installeert het script standaard de laatste stabiele SPIP-versie en werkt deze bij (3.2).

Vanaf versie 3 van de SPIP loader:

 • in een keuzelijst kun je de versie kiezen die je wil installeren;
 • als er nog geen SPIP is geïnstalleerd:
  • de keuzelijst selecteert de laatste stabiele versie.
 • als er al een SPIP is geïnstalleerd:
  • de keuzelijst is standaard gepositioneerd op de laatste versie van dezelfde tak als de site (als er nog naar verwezen wordt).
  • verouderde bestanden na de update (d.w.z. bestanden die zijn verwijderd tussen de huidige versie van de site en de geïnstalleerde versie) worden gearchiveerd in een map fichiers_obsoletes_{datum} waar de datum wordt vervangen door de datum en tijd van de dag. Dit gebeurt enkel op de mappen: ecrire, prive, squelettes-dist en plugins-dist (en de oude extensiemap).
  • gevolg van het voorgaande punt is dat wanneer er al plugins waren toegevoegd in map plugins-dist/ (dus niet standaard door SPIP aangeleverd), deze ook worden verplaatst naar map map fichiers_obsoletes_{datum}, tenzij zij een bestand met de naam .spip_loader_keep bevatten.
 • Het is mogelijk om met spip_loader_config.php een configuratiebestand te gebruiken om definities te beheren en van de ene update naar de andere te verplaatsen.
 • Sinds versie 3.0.3 van spip_loader is het mogelijk om te updaten zodra er een nieuwe versie beschikbaar is.

Het is ook mogelijk om een bepaalde versie te forceren met de constante _CHEMIN_FICHIER_ZIP. Voorbeeld :

define ('_CHEMIN_FICHIER_ZIP', 'spip/stable/spip-3.2.zip');

Mocht de installatie vastlopen, dan moet een handmatige installatie worden uitgevoerd met behulp van het bovenstaande pakket.

Alle informatie over spip_loader

Ondersteunde versies

Je vindt een overzicht van de ondersteunde versies van SPIP op deze pagina.

Ontwikkelversie

SPIP wordt ontwikkeld onder SVN. De versie die in ontwikkeling is kan mogelijk een recent probleem oplossen, maar kan ook volledig onbruikbaar zijn.

Download

Het ontwikkelproject van SPIP maakt gebruik van een eigen website: http://core.spip.org/.


Archief

Hier zijn oudere versies van SPIP terug te vinden.

télécharger une ancienne version


Aanvullingen

SPIP Contrib’ is de referentiesite van de gebruikersgemeenschap van SPIP. Je vindt er alles wat je zoekt: tips, skeletten, enz. En je kunt daar zelf ook aan bijdragen!

Auteur Hanjo Gepubliceerd op: Aangepast: 21/03/23

Vertalingen: عربي, asturianu, български, brezhoneg, català, corsu, čeština, Deutsch, English, Esperanto, Español, فارسى, français, italiano, 日本語, Nederlands, òc lengadocian, Português, slovenčina, svenska, Türkçe, українська