FAQ’s van SPIP administrateurs

Vragenvuur van SPIP administrateurs

Beginnen

1. Ik heb het gevoel dat ik geen toegang tot alle functies van de interface. Toch ben ik beheerder.

Controleer of je de volledige interface gebruikt. Dit wordt weergegeven in het dashboard boven aan elke pagina van het privé gedeelte. In de vereenvoudigde interface zijn veel functies verborgen voor een eenvoudiger gebruik.

2. Ik kan de formulieren niet vinden die worden gebruikt om een aantal SPIP configuratieparameters te veranderen

Als je beheerder bent, kun je de configuratiemenu’s openen door de muis op het pictogram "Configuratie" te plaatsen. Je moet ook op dit pictogram klikken om toegang te krijgen tot de instellingen van de site, zoals de titel.

Elementen verwijderen

1. Hoe kan ik een artikel verwijderen?

Je kunt een artikel niet direct verwijderen, maar je kunt het "in de vuilnisbak" plaatsen in het keuzemenu van de status van het artikel. De items in de prullenbak worden automatisch verwijderd na 24 uur; dit geeft je een adempauze in het geval van een vergissing.

2. Hoe verwijder ik een nieuwsbericht?

Op dezelfde wijze als de artikelen (zie hierboven). Je kunt een nieuwsbericht niet direct verwijderen, maar een geweigerd bericht wordt automatisch verwijderd na 24 uur.

3. Hoe verwijder ik een rubriek?

Om hem te kunnen verwijderen moet een rubriek leeg zijn (dwz geen artikelen bevatten - behalve in de prullenbak - en geen subrubrieken hebben). Als aan deze voorwaarde wordt voldaan, kan de rubriek in "Bekijk de volledige site" worden verwijderd door de uitvouwbare boomstructuur zichtbaar te maken en ernaast op de link "verwijderen" te klikken.

Verschillende soorten navigatie

1. Wat is het doel van trefwoorden?

In de meeste sites is de meest duidelijke navigatie die welke door de structuur van rubrieken wordt aangegeven.

De trefwoorden worden gebruikt om een ​​ander niveau van navigatie, dwars door en onafhankelijk van de structuur van de site. Elk element kan worden gekoppeld aan meerdere trefwoorden. Zo kun je de publieke site de lijst van trefwoorden zien die aan een artikel zijn toegewezen. Je kan vervolgens op zo’n trefwoord klikken om in een lijst alle artikelen te bekijken die aan dat trefwoord gekoppeld zijn. Het gaat dus om een niett-gestructureerde koppeling, alhoewel trefwoorden ook weer in groepen kunnen zijn ingedeeld.

2. Ik begrijp niet wat het verschil is tussen trefwoorden en de zoekmachine. Gaat het in beide gevallen om hetzelfde?

De trefwoorden en de zoekmachine zijn twee fundamenteel verschillende dingen in SPIP (je kunt u de zoekmachine uitschakelen en de trefwoorden behouden, en omgekeerd).

Met trefwoorden zijn het de sitebeheerders die de relatie tussen artikelen bepalen. Deze trefwoorden kunnen vervolgens expliciet worden weergegeven op de publieke site, evenals een lijst met items die ermee in verband staan; zonder deze display hebben ze weinig functie. [1]

De zoekmachine beantwoordt de vraag van een bezoeker naar een term of groep van termen. De trefwoorden worden bij het zoeken zeker meegenomen, maar op een andere wijze.

Meer technische informatie over de zoekmachine vind je in dit artikel in de SPIP webmaster gids.

3. Kunnen trefwoorden mijn site vertragen?

Nee.

4. Kan de zoekmachine mijn site vertragen?

Dat is mogelijk.

Voetnoot

[1Er bestaat wel de mogelijkheid om bepaalde groepen van trefwoorden te reserveren voor bepaalde technische functionaliteit van de site. Ze zijn niet zichtbaar voor gebruikers maar kunnen wel worden gebruikt om bijvoorbeeld een skelet aan te sturen.

Auteur Hanjo Gepubliceerd op: Aangepast: 03/03/16

Vertalingen: عربي, català, corsu, Deutsch, English, Español, فارسى, français, italiano, Nederlands, Português, slovenčina, Türkçe, українська