[ar] [ast] [bg] [br] [ca] [co] [cpf] [cs] [da] [de] [en] [eo] [es] [eu] [fa] [fon] [fr] [gl] [id] [it] [ja] [lb] [nl] [oc] [pl] [pt] [ro] [ru] [sk] [sv] [tr] [uk] [vi] [zh] Espace de traduction

Download

Lussen en lussen

werken met meerdere niveaus

Januari 2016 — aangepast op : Februari 2016

Alle versies van dit artikel:

We weten al hoe we een lijst van titels in een rubriek kunnen maken. Nu gaan we op dezelfde bladzijde elementen van de rubriek zelf weergeven: de naam, de omschrijving, enz.


We gaan het proberen!

Dit is alvast één oplossing:

Wanneer we dit in ons skelet zetten en de pagina oproepen met http://mijnsite.nl/spip.php?page=tutor&id_rubrique=1.
Wat is er precies gebeurd?

Onze ARTICLES lus bevindt zich nu binnen een RUBRIQUES lus. De context voor de lus ARTICLES is de id_rubrique die door de lus RUBRIQUES wordt afgegeven, die op zijn beurt zijn eigen context kreeg vanuit de URL (id_rubrique=1). Dus in de lus ARTICLES zitten we in de goede rubriek, namelijk die gevraagde id_rubrique. Dus eigenlijk is er nog niet veel veranderd.

Maar door gebruik te maken van de lus RUBRIQUES is SPIP in staat gebruik te maken van de gegevens van die rubriek: we kunnen dus (bovenaan) de titel weergeven: #TITRE (de titel van de rubriek), alsmede de #TEXTE van deze rubriek. Je ziet hier dat #TITRE en #TEXTE hier op de gegevens van de rubriek slaat, terwijl dezelfde #TITRE en #TEXTE binnen de lus ARTICLES betrekking hebben op het artikel. De functionaliteit van SPIP zorgt ervoor dat #TITRE en #TEXTE uitsluitend van toepassing zijn op de binnenste lus waarin ze worden aangeroepen.

We maken ook kennis met een volgend filter: |justifier op het veld #TEXTE. Dit filter doet aanpassingen op de inhoud van de tekst voordat deze op de defintieve pagina wordt geplaatst: ze wordt uitgelijnd.

PS Later zullen we je uitleggen waarom de regel [(#TEXTE|justifier)] tussen dubbele (rechthoekige en ronde) haakjes staat!


Het skelet van deze bladzijde bekijken Site gebouwd met SPIP | Vertaalruimte | Privé-gedeelte