[ar] [ast] [bg] [br] [ca] [co] [cpf] [cs] [da] [de] [en] [eo] [es] [eu] [fa] [fon] [fr] [gl] [id] [it] [ja] [lb] [nl] [oc] [pl] [pt] [ro] [ru] [sk] [sv] [tr] [uk] [vi] [zh] Espace de traduction

Download
Homepagina > Documentatie in het Nederlands > SPIP gebruiken > Eerste stappen > Ik heb een rubriek aangemaakt maar deze verschijnt niet op de openbare site (...)

Ik heb een rubriek aangemaakt maar deze verschijnt niet op de openbare site !

December 2009 — aangepast op : Januari 2016

Alle versies van dit artikel:


Rubrieken worden uitsluitend getoond wanneer ze tenminste een gepubliceerd element (artikel, nieuwsbericht, site, subrubriek met inhoud) bevatten. Je moet dus minimaal één artikel schrijven en online plaatsen. Je kunt natuurlijk een nepartikel publiceren om het systeem te testen.

Ik heb alles gedaan zoals het moet, maar toch is er niets te zien !

De openbare site gebruikt een cachesysteem waarmee alle bestanden regelmatig herberekend worden (bijvoorbeeld elk uur of om de 4 uren, volgens de programmatie van je skeletten). Dit cachesysteem dient om het aanspreken van de SQL database te beperken en ook om verder functioneren van de site mogelijk maken wanneer de SQL server zou crashen (wat altijd kan gebeuren...).

Je kan het cachesysteem verfrissen door een herbekening van de pagina’s uit te voeren. Eén van de manieren om dit te doen is het activeren van een toegangscookie in het privé gedeelte. Op de openbare site zie jij dan voortaan zwevende knopjes, waaronder "Pagina vernieuwen". Door bij een pagina op het knopje te klikken zal de inhoud van die pagina worden ververst (doe het bijvoorbeeld op de startpagina om je eerste rubrieken te tonen).


Het skelet van deze bladzijde bekijken Site gebouwd met SPIP | Vertaalruimte | Privé-gedeelte