De naam « Mijn SPIP site » wijzigen

Via de pagina Configuratie-instellingen van de site

Het eerste wat je moet doen op je SPIP-site is je identiteit kenbaar maken: een naam, adres, beschrijving, logo, enz.

Om deze informatie in te voeren moet je in het menu van het privé gedeelte op de knop «Configuratie» klikken en vervolgens in het deel «Inhoud van de site» de volgende formuliervelden invullen. De vetgedrukte informatie is verplicht.

Merk hierbij op dat de informatie in de opmaakcodes of formulieren wordt opgenomen in het opmaaksjabloon van de site; de informatie heeft betrekking op de inhoud van de webpagina’s en dus op de "opzoekbaarheid" van de site.

Naam van je site

In het eerste formulierveld, onder "Naam van je site", kan een tekst ingevuld worden die op iedere pagina als websitenaam weergegeven zal worden. Standaard wordt «[Mijn SPIP site]» getoond: denk er dus aan die naam te veranderen !

Site tag

De "Site tag" kan bijvoorbeeld een slogan zijn.

Adres van de site

Dit veld wordt automatisch ingevuld aan de hand van het URL-adres van je site. Je kunt toch maar beter nagaan of dit goed gewerkt heeft en het adres overeenkomt met wat je wilt tonen.

Site beschrijving

Vanaf SPIP 1.9(fr) biedt dit veld ruimte voor een korte voorstelling van je site. In enkele korte zinnen kun je hier je bezoekers een beschrijving geven en hen informeren waar je site over gaat.

De beschrijving kan in de opmaakcode meta description gebruikt worden. Deze wordt door zoekmachines gelezen. De beschrijving moet uit minder dan 200 lettertekens bestaan.

E-mailadres van de webmaster (optioneel)

Vanaf SPIP 1.5(fr) kan in dit veld het e-mailadres van de webmaster worden ingevuld. Standaard gebruikt SPIP het e-mailadres van de gebruiker die de site heeft geïnstalleerd (de eerste beheerder).

Logo van de website

Vanaf SPIP 1.9(fr) is het mogelijk het logo als een afbeelding te uploaden. Om je logo te kiezen dien je in de "Configuratie" sectie op de knop "Logo van de website" te klikken: een knop laat je een logo (afbeelding) kiezen, uploaden en opslaan.

Met de standaard SPIP skeletten (sjablonen) wordt het logo aan de bovenzijde van de webpagina’s afgebeeld. Het wordt ook op een aantal andere plaatsen gebruikt, onder andere in het «backend» bestand waarop bezoekers zich kunnen abonneren. Gebruik dus een afbeelding dat niet te groot is.

Auteur Suske Gepubliceerd op: Aangepast: 20/01/16

Vertalingen: català, corsu, English, Español, فارسى, français, Nederlands, Português do Brasil, slovenčina, svenska