Site-informatie naar een mailing-list zenden

In de configuratie van je site kun je een distributielijst (mailing-list) opgeven voor de opvolging van editoriale aanpassingen op de site. Zo worden alle leden op die lijst geïnformeerd.

Vanaf versie SPIP 1.7 kan de opvolging van editoriale activiteit op de site per email worden doorgestuurd naar een distributielijst (mailing-list). Zo worden alle leden op die lijst geïnformeerd.

Een mailing-list aanmaken

SPIP beheert de distributielijst niet zelf. Het is daartoe niet uitgerust en er bestaat voor dit doel uitstekende (gratis) software. Daarnaast bieden diverse websites (en misschien ook je hosting provider) tools voor dit doel.

Bij SPIP moet je dus een "externe" lijst gebruiken en zijn gegevens in SPIP aangeveen.

Wanneer de distributielijst is aangemaakt, krijg je de volgende informatie:
— het emailadres wat je moet gebruiken om een bericht aan alle leden van de lijst te zenden,
— het adres (URL) van de webpagina voor het in- en uitschrijven op deze lijst.

De informatie over de mailing-list in SPIP opnemen

Het adres van de mailing-list plaats je in de configuratiebladzijde van de site: "Configuratie" > "Interactiviteit". Op deze bladzijde vind je het kader "Kennisgevingen", "Autmatisch verzenden van emails":

-  In het deel «Opvolgen van de editoriale activiteit» kies je «Aankondigingen verzenden naar dit adres:», waarna nieuwe opties verschijnen

-  vermeld het adres van de distributielijst. Zo zal iedere activiteit op de site (artikel voorgesteld, artikel gepubliceerd...) onmiddellijk naar dit adres worden doorgestuurd en ontvangen alle leden een email.

-  In het andere invoerveld plaats je het adres (URL) van de webpagina van de lijst. Dit adres wordt aan alle redacteurs van de site kenbaar gemaakt op de pagina «De site opvolgen» en toont hoe ze zich op de distributielijst kunnen inschrijven (of zich kunnen uitschrijven).

Wanneer de mailing-list geen webpagina heeft, kun je een emailadres opgeven dat kan worden gebruikt om een inschrijving te doen (vaak in de vorm: spip@rezo.net?subject=subscribe).

Auteur Hanjo Gepubliceerd op:

Vertalingen: عربي, català, English, Español, français, italiano, Nederlands