Indicar l’adreça d’una llista de correu

És possible indicar l’adreça d’una llista de correu (mailing-list) a la configuració del lloc Web, d’aquesta manera tots els participants són informats automàticament de la seva existència.

El seguiment per correu electrònic de l’activitat editorial és facilitada a la versió SPIP 1.7: és possible indicar l’adreça d’una llista de distribució (mailing-list) a la configuració del lloc. D’aquesta manera, tots els participants seran informats de la seva existència.

Crear una llista de correu

SPIP no gestiona per ell mateix la llista de difusió (o mailing-list): no ha estat pensat per això i, d’altra banda, hi ha excel·lents programaris lliures que gestionen perfectament aquesta funció; a més, hi ha molts llocs que proposen llistes de correu molt fàcils d’utilitzar pels debutants.

SPIP està doncs concebut per facilitar l’ús d’una llista de difusió «externa»: vosaltres heu de crear aquesta llista de difusió [1] i indicar les seves coordenades a l’SPIP.

Un cop creada la llista, obtindreu dues informacions:
— l’adreça electrònica on s’ha d’enviar un missatge si volem que aquest sigui enviat a tots els abonats de la llista,
— l’adreça (URL) Web de la pàgina d’informació d’aquesta llista, on els vostres visitants podran subscriure’s indicant la seva adreça electrònica personal.

Indicar les informacions de la llista de correu a SPIP

L’adreça d’aquesta llista de correu es regula a la pàgina de «Configuració del lloc», «Interactivitat», dins del requadre «Enviament automàtic de correus electrònics»:

-  A l’apartat «Seguiment de l’activitat editorial», seleccioneu «Enviar els avisos a l’adreça...», apareixeran automàticament noves opcions de configuració,

-  indiqueu l’adreça electrònica de la vostra llista de difusió. D’aquesta manera, cada esdeveniment del lloc Web (article proposat, article publicat...) serà enviat immediatament a aquesta adreça i reenviat a tots els subscriptors d’aquesta llista de difusió.

-  Indiqueu al següent requadre l’adreça Web (URL) de la pàgina d’informació de la llista. Aquesta adreça serà la que es mostri als redactors a dins de la pàgina «Seguiment de la vida del lloc» com la pàgina on es podran subscriure a la llista de correu.

Si la llista de correu no proposa cap pàgina Web d’informació, podeu indicar l’adreça electrònica específica que permeti d’inscriure-s’hi (seguint un format del tipus: spip@rezo.net?subject=subscribe).

Notes

[1Molts hostatjadors de pàgines web ofereixen administrar aquestes llistes al mateix temps que allotgen el vostre lloc, i nombrosos serveis - de pagament o no - proposen sistemes de llistes de difusió.

Carpeta

Autor merce Publié le : Mis à jour : 26/10/12

Traductions : عربي, català, English, Español, français, italiano, Nederlands