Bucles en bucles

diversos nivells de lectura

Publiquem en una mateixa pàgina elements que provinguin de diversos indrets.

Sabem generar una llista de títols en una secció . Ara mostrarem, a la mateixa pàgina, els elements de la pròpia secció: el seu títol, el seu text de presentació, etc.

Intenteu-ho!

I, heus aquí, una solució:

<BOUCLE_rubrique(RUBRIQUES){id_rubrique}>
<h1>#TITRE</h1>

<BOUCLE_article(ARTICLES){id_rubrique}{par date}{inverse}{0,10}>
<a href="#URL_ARTICLE">#TITRE</a><br>
</BOUCLE_article>

[(#TEXTE|justifier)]
</BOUCLE_rubrique>

Cridem la pàgina amb http://elvostrelloc.net/spip.php?page=tutoriel&id_rubrique=1 [*].
Què és el que passa?

El nostre bucle ARTICLES està integrat en un bucle RUBRIQUES. El context del bucle ARTICLES és l’id_rubrique donada pel bucle RUBRIQUES, que ell mateix va a buscar el context donat per l’URL (id_rubrique=1). Per tant, nosaltres estem, al nivell dels ARTICLES, amb l’id_rubrique demanada. Des d’aquest punt de vista res no canvia.

En canvi, el bucle RUBRIQUES ha permès a l’SPIP seleccionar els valors dels camps de la secció en qüestió: podem doncs mostrar el #TITRE i el #TEXTE d’aquesta secció. Fixeu-vos bé que aquest #TEXTE seria el de la secció fins i tot si anomenéssim també #TEXTE en el bucle ARTICLES. El funcionament arborescent de l’SPIP garanteix que el #TEXTE d’un article no desborda el bucle ARTICLES...

Última cosa a remarcar: s’ha introduït un filtre |justifier al camp #TEXTE. Aquest filtre modifica el contingut del text abans d’instal·lar-lo a la pàgina final. Comenceu a trobar-hi el gust?

Notes

[*Recordem que en les versions anteriors a SPIP 1.9, l’URL per mostrar el nostre tutorial és: http://elvostrelloc.net/tutoriel.php3. Quan li passem un paràmetre: http://elvostrelloc.net/tutoriel.php3?id_rubrique=1, etc.

Carpeta

Autor merce Publié le : Mis à jour : 26/10/12

Traductions : عربي, català, corsu, Deutsch, English, Español, français, italiano, Nederlands, polski, Português, русский, slovenčina, Türkçe, українська