El meu primer esquelet (plantilla)

(el trec de l’armari)

Com escriure una primera plantilla que funcioni

Si el sistema d’esquelets (plantilles) pot semblar en un principi intimidant és perquè li demanem que sigui suficientment ric i això l’obliga a tenir una certa complexitat. Però, complex no vol dir en cap moment complicat! Aquí teniu un exemple de plantilla mínima.

Material necessari per aquest tutorial

-  Un SPIP instal·lat en alguna banda. Suposarem, per començar, que la vostra base SPIP té com a mínim una secció i dos articles publicats. Si aquest no és el cas, podeu posar-hi remei ràpidament copiant i enganxant els primers texts que us passin per les mans (verifiqueu tanmateix que no es tracti de cap document que us comprometi).

-  Un editor de text per crear i modificar els fitxer utilitzats per SPIP (per exemple, el bloc de notes de Windows).


1. En les versions anteriors a SPIP 1.9, abans d’utilitzar un esquelet, feia falta poder-lo cridar. Si utilitzeu una versió superior d’SPIP, passeu directament a l’etapa següent que trobareu a continuació. Sinó, per a cridar l’esquelet, creeu a l’arrel del vostre lloc un fitxer tutoriel.php3 que contingui les següents línies:

<?php
$fond = "tutoriel";
$delais = 0;
include "inc-public.php3";
?>

A continuació, podeu escriure al vostre navegador: http://elvostrelloc.net/tutoriel.php3. Poc èxit, oi? El missatge d’error us informa que falta un fitxer. És el famós esquelet que ara mateix hem de crear.

SPIP 1.9 ha simplificat clarament la creació dels esquelets, estalviant-vos aquesta primera part de cridar l’esquelet. En efecte, a partir de la versió 1.9, ja no hi ha cap fitxer .php3 (o .php) pels esquelets, que es calculen tots a partir de l’script únic spip.php.
La continuació d’aquest tutorial roman vàlida sigui quina sigui la versió d’SPIP utilitzada


2. A la carpeta squelettes/ (s’ha de crear manualment, si no existeix, a l’arrel del lloc Web), cal posar-hi un fitxer tutoriel.html, que contingui el que segueix:

<BOUCLE_article(ARTICLES){id_article=1}>
#TITRE
</BOUCLE_article>

A continuació mireu la pàgina http://elvostrelloc.net/spip.php?page=tutoriel (o recarregueu la pàgina: http://elvostrelloc.net/tutoriel.php3, si utilitzeu una versió anterior a SPIP 1.9) :

SPIP ha anat a buscar el títol de l’article número 1 de la vostra base, i l’ha inscrit al lloc de #TITRE.

Si això no funciona, verifiqueu que el vostre article número 1 està ben «publicat» (i no «pendent» o «en procés de redacció»).

Després afegiu-hi HTML i altres crides de «camps» SPIP, i obtindreu ràpidament el vostre article número 1:

<BOUCLE_article(ARTICLES){id_article=1}>
<h1>#TITRE</h1>
<b>#CHAPO</b>
<div align="justify">#TEXTE</div>
</BOUCLE_article>

Afegiu-hi a continuació els camps que hi falten per perfeccionar la presentació de l’article: #SURTITRE, #LESAUTEURS, #SOUSTITRE, #NOTES, etc.

Fantàstic !

Carpeta

Autor merce Publié le : Mis à jour : 26/10/12

Traductions : عربي, català, corsu, Deutsch, English, Español, فارسى, français, italiano, 日本語, Nederlands, òc lengadocian, polski, Português, русский, slovenčina, svenska, Türkçe, українська