Una secció

o com fer llistes del contingut de la base

Fer llistes amb un bucle SPIP

La lliçó anterior ens ha permès mostrar elements en funció del context. Aquí veurem com aquest context varia en funció dels BOUCLES que troba.

Modifiquem el nostre esquelet «tutoriel.html» de la manera següent:

<BOUCLE_article(ARTICLES)>
#TITRE<br />
</BOUCLE_article>

Aquí, es suprimeix directament la condició {id_article}. Atenció: aquest BUCLE pot generar una pàgina enorme si la vostra base de dades conté ja un nombre considerable d’articles: és millor prendre precaucions i afegir a continuació {0,10} per limitar als 10 primers articles...

<BOUCLE_article(ARTICLES){0,10}>

Resultat: cridant només http://elvostrelloc.net/spip.php?page=tutoriel [*] (a partir d’ara no tindrem necessitat d’id_article, ja que aquesta funció ha estat suprimida) es mostren els títols dels 10 primers articles publicats, separats cadascun per un salt de línia. A partir d’aquí, veiem com es pot produir el sumari d’una secció: mostrem els 10 articles més recents que pertanyin a aquesta secció.

<BOUCLE_article(ARTICLES){id_rubrique}{par date}{inverse}{0,10}>
<a href="#URL_ARTICLE">#TITRE</a><br>
</BOUCLE_article>

Agafem-ho per ordre:

  • id_rubrique: nonés agafa els articles que pertanyen a la secció id_rubrique (cf. a continuació per tal que aquesta variable sigui definida en el context del nostre BOUCLE_article);
  • {par date}{inverse}: tria per data en ordre cronològic decreixent...
  • {0,10}: ... i agafa els 10 primers resultats.
  • Finalment, <a href="#URL_ARTICLE">#TITRE</a> mostrarà no només el títol de l’article sinó que també crearà un enllaç cap aquest article.

Queda per evocar la plantilla, transmetent-li el context id_rubrique=1 :

http://votresite.net/spip.php?page=tutoriel&id_rubrique=1 [*]

La màgia de l’SPIP radica en la combinació d’aquest tipus de funcionalitats. Si heu arribat fins aquí, ho heu aconseguit!

Notes

[*Recordem que en les versions anterior a SPIP 1.9, el URL per mostrar el nostre tutorial és: http://elvostrelloc.net/tutoriel.php3. Quan li passem un paràmetre: http://elvostrelloc.net/tutoriel.php3?id_rubrique=1, etc.

Carpeta

Autor merce Publié le : Mis à jour : 26/10/12

Traductions : عربي, català, corsu, Deutsch, English, Español, français, italiano, 日本語, Nederlands, polski, Português, русский, slovenčina, Türkçe, українська