Utilitzar Spip «en local»

Per publicar el vostre lloc a la Web, necessiteu forçosament un hostatjador. Però mentre espereu, potser voldreu fer proves i assajos sense dependre de la velocitat de la connexió a Internet, i evitant que els vostres futurs visitants vegin els vostres primers esborranys. La solució és crear el vostre propi petit «servidor Web» al vostre ordinador personal, pel vostre ús privat. Això s’anomena «treballar en local».

Pels usuaris que tinguin un PC que funcioni amb Windows, la solució més simple per provar SPIP és instal·lar EasyPHP a la pròpia màquina. SPIP-Contrib proposa un tutorial adreçat als debutants.

Per MacOS, un tutorial explica com utilitzar MAMP per fer el mateix.

GNU/Linux permet, també, muntar el seu petit servidor personal, instal·lant sovint per separat Apache, PHP i MySQL (solució anomenada ordinàriament LAMP). Dirigiu-vos a la documentació del vostre sistema o als llocs Web d’ajuda dedicats a aquest tema. Per exemple, per les distribucions Ubuntu, Mandriva...

Senyalem que aquesta és essencialment una solució provisional per provar SPIP. En el marc d’un ús real per difondre la informació a Internet, caldrà fer una instal·lació en un veritable servidor Web.

Autor merce Publié le : Mis à jour : 25/08/23

Traductions : عربي, català, corsu, Kréol réyoné, Deutsch, English, Español, français, italiano, 日本語, Nederlands, òc lengadocian, polski, Português, svenska, Türkçe, українська