Vraag en antwoord

Er is een ruim aanbod aan zelfhulp en uitwisseling van kennis tussen de gebruikers van SPIP. Een ieder wordt uitgenodigd om van deze bronnen gebruik te maken en de ontwikkelaars van SPIP te ontlasten. Alle activiteit rond SPIP is vrijwilligerswerk en van hen wordt niet verwacht dat ze op dwingende of aggressieve verzoeken reageren.
Bovendien is er deze documentatie die in deze rubriek een FAQ heeft met veel voorkomende vragen. Daarnaast werken veel SPIP-gebruikers op de website voor externe bijdragen SPIP-CONTRIB: het biedt een schat aan informatie en oplossingen voor diverse problemen.
Een laatste aanbeveling: verhoog niet onnodig het aantal vragen om hulp door dezelfde boodschap op verschillende plaatsen (mailinglijsten, forums, websites, ...) te posten. Het zal de reactiviteit van hulpvaardigen alleen maar tegenwerken.

 • Deze discussiegroep is bedoeld voor alle vragen rond het gebruik van SPIP. Het is de plek bij uitstek om hulp te krijgen.
  Dus dit is lijst: Als je webmaster of beheerder van een SPIP-site bent en verschillende kwesties met betrekking tot het gebruik van SPIP wilt bespreken, moet je hier zijn ...
  Als je nieuw bent in SPIP raden we je aan je te abonneren op deze gebruikerslijst (het is gratis). Deze lijst is zeer actief en responsief. Je ontvangt snel diverse tips en antwoorden op allerlei vragen.
  Opmerking: Deze lijst is zeer actief. Raadpleeg voordat je een vraag post de archieven. Door middel van de zoekmachine kun je mogelijk een antwoord op jouw probleem vinden. En vergeet ook niet de documentatie (vooral de FAQ’s) waarin je je nu bevindt.
  Je bereikt deze lijst vanaf het web via: http://blog.gmane.org/gmane.comp.we....

 • Een direct discussiekanaal via IRC, waar je SPIP-gebruikers ontmoet.
  Beschik je niet over een IRC applicatie, dan kun je kiezen voor ChatZilla (freeware)!
  of per internet: http://www.spip.net/irc.

 • Dit discussieforum wordt aanbevolen aan indicentele gebruikers. Kijk, zoals bij elk forum, eerst of een bericht van jouw strekking al eerder werd gepost. Mogelijk heeft jouw vraag al een antwoord!