Ändra namnet på «Min SPIP sajt»

På sajtens allmänna konfigurationssida

Den första uppgiften i din SPIP-sajt är att sätta en identitet på den, dess namn, dess adress, beskrivningen, en logotype och så vidare.

För att mata in den informationen skall du klicka på menyvalet «Konfiguration» i den privata delen på din SPIP-sajt , välja fliken «Sajtens innehåll», och fylla i formuläret på den sidan.

Kom ihåg att den information du fyller i används av mallar och formulär på din sajt och informationen kommer att synas på dina sidor och i referenser till din sajt.

Din sajts namn

Det första fältet i formuläret, kallat «Din sajts namn», används för att fylla i texten som kommer utgöra sajtens namn och kommer att ingå i titeln på varje sida. Från början är namnet «[Mon site SPIP]» : du behöver inte ändra det om du inte vill!

Din sajts publika URL

Detta fält fylls i automatiskt, med den URL som används. Kontrollera ändå att det är den adress du vill använda.

Beskrivning av webbplatsen

Sedan SPIP 1.9 finns fältet som tillåter en presentation. Skapa några korta beskrivande fraser som tillåter besökare att snabbt skaffa sig en uppfattning om din sajt.

Denna beskrivning kan användas med taggen meta description som är avsedd för sökmotorer. I så fall, bör beskrivningen innehålla mindre än 200 tecken.

Webmasterns mejladress

Sedan SPIP 1.5 innehåller det här fältet mejladressen till Webmastern. Som default använder SPIP adressen till den som installerade sajten (den förste administratören).

Sajtens logotype

Från och med SPIP 1.9 är det möjligt att associera en bild som logotype för sajten.
För att lägga till en logotype klickar man på ikonen «Konfiguration» i den privata delen av SPIP : ett fält som heter «SAJTENS LOGOTYPE» gör det möjligt att välja, ladda upp och spara en bild som kommer att tjäna som logotype.

Om du använder default-mallen i SPIP, kommer logotypen att visas i huvudet. Logotypen används även på andra ställen, speciellt i filen «backend» där man kan prenumerera på nyheter över internet. Välj därför en lämplig storlek.

Redaktör rolfc Publié le : Mis à jour : 26/10/12

Traductions : català, corsu, English, Español, فارسى, français, Nederlands, Português do Brasil, slovenčina, svenska