Preguntes i respostes

Com obtenir respostes?

Els espais d’ajuda entre usuaris i usuàries d’SPIP són nombrosos i molt actius. Tothom és, per tant, convidat a fer el possible per a no sobrecarregar-los inútilment: les persones que hi intervenen ho fan voluntàriament i no respondran a les demandes que portin massa pressa o que estigui fora de lloc.

Abans de fer una pregunta, consulteu la present documentació, sobretot les FAQ que hi figuren ja que hi ha abordades moltes preguntes i respostes. Els nombrosos usuaris d’SPIP tenen al dia el lloc Web de contribucions externes SPIP-CONTRIB: és una mina d’informacions i solucions a problemes diversos.

Una darrera recomanació: no multipliqueu inútilment les peticions d’ajuda escrivint el mateix missatge a diferents indrets (llistes de discussió, fòrums...). Aquesta és la millor manera de fer-vos malveure per les persones que us podrien haver ajudat.

 • Llista on s’agrupen els traductors i usuaris d’SPIP.
  Us hi podeu registrar per compartir experiències, dubtes o el que vulgueu respecte a SPIP.
  Si teniu la intenció de fer un lloc web amb SPIP en Català o alguna variant d’aquesta llengua, us agrairíem que ens informeu per tal de posar un enllaç al lloc corresponent, dins la nostra secció a spip.net
  Gràcies per interessar-vos per la nostra tasca.
  Les traductores al Català d’SPIP.

 • El lloc Web «SPIP Fòrums» us proposa un fòrum de discussió. És recomanable pels usuaris ocasionals. Com en tot fòrum, si us plau consulteu els missatges que hi ha publicats per tal de veure si la pregunta que voleu fer ja l’han fet abans i la resposta ha estat publicada.

 • Canal de discussió en directe a IRC, on podeu trobar usuaris d’SPIP.
  Si no disposeu de programa IRC, podeu utilitzar ChatZilla, lliure i gratuït!

 • Aquesta llista de discussió, en castellà, és un indret adient per obtenir ajuda.
  Us aconsellem, també, inscriure-us a aquesta llista d’usuaris. Aquí hi trobareu gent ben disposada a ajudar-vos en tots aquelles dubtes i/o problemes que tingueu a l’entorn d’SPIP.

 • Aquesta llista de discussió està destinada a respondre a totes les qüestions que surten al voltant de l’ús d’SPIP. És l’indret més adient per obtenir ajuda.
  Es tracta, per tant, d’una de les llistes principals: si sou webmestre d’un lloc SPIP, redactor d’un lloc SPIP, i voleu discutir diferents problemes lligats a la utilització d’SPIP, és aquí on us heu de dirigir.
  Si comenceu amb SPIP, us aconsellem inscriure-us a aquesta llista d’usuaris (tot això és evidentment gratuït). Aquesta llista és molt animada, viva i hi obtindreu ràpidament nombrosos consells i respostes a tot tipus de preguntes.
  Atenció: Aquesta llista és molt activa. Abans d’enviar dubtes, consulteu si us plau els arxius publicats en línia i que poden consultar gràcies a un motor de cerca, per tal de veure si la temàtica ja ha estat tractada. Gràcies, també, per consultar la present documentació (sobretot les FAQ).

 • A partir del novembre de 2005, el lloc Web « SPIP Party » ofereix, vila per vila, les trobades que s’organitzen entre totes les persones interessades per publicar a la Web mitjançant SPIP.