Foutboodschap «Maximum execution time exceeded»

Om te voorkomen dat een ​​programmeerfout in een PHP-script de werking van de server van een provider blokkeert, wordt in het algemeen een maximale verwerkingstijd ingesteld. Deze grens wordt doorgaans ingesteld op 30 seconden. Voor SPIP, deze limiet van 30 seconden is meer dan genoeg om al zijn berekeningen uit te voeren.

Sommige hosts stellen echter een zeer korte maximale tijd in (soms maar 8 of 15 seconden) of zij stellen maar een beperkte geheugenruimte beschikbaar voor de verwerking van PHP, wat de prestaties doet afnemen.

Bij lange artikelen of ingewikkelde skeletten (met veel lussen) zal de berekening van de pagina dan onderbroken worden en verschijnt de foutboodschap «Maximum execution time exceeded».

Er bestaat geen technische oplossing voor dit probleem. SPIP is al zo veel mogelijk geöptimaliseerd om zo snel mogelijk te functioneren. Het probleem zit echt bij de host.

-  De enige oplossing lijkt dus om een andere hosting provider te zoeken die wel een acceptabele hoeveelheid geheugenruimte voor PHP ter beschikking stellen en een voldoende grote verwerkingstijd bieden voor de scripts. Heb je zelf toegang tot de PHP-configuratie (bestand /etc/php/apache/php.ini op Linux), pas dan de parameter max_execution_time aan.

-  Je kunt natuurlijk ook je provider vragen deze parameter te verhogen (30 seconden, zoals bij de concurrent). Je weet maar nooit...

Komt het probleem bij slechts één (type) pagina voor, kijk dan eens in artikel Hulp bij het debuggen van skeletten. Mogelijk vind je zo een technisch probleem in één van je skeletten.

Auteur Hanjo Gepubliceerd op:

Vertalingen: corsu, English, Español, français, italiano, Nederlands, Türkçe