Hyperlinks die een nieuw venster openen

Veel internetgebruikers en webmasters (zeker de beginners) menen dat bepaalde links op hun website moeten worden geopend in een nieuw venster (of nieuwe tab) in de browser. Maar er zijn ook veel tegenstanders van dit standpunt, waaronder het team van SPIP.

-  In het geval dat het absoluut noodzakelijk is, moet je de link opmaken in HTML, dus met de hand zonder gebruik te maken van de opmaakcode van SPIP. Om de opening van een nieuw venser (of een nieuwe tab) mogelijk te maken, moet je het HTML-attribuut target met een waarde _blank op deze manier gebruiken: <a href="pagina.html" target="_blank">Tekst van de link</a>.

-  Om het leven van webmasters wat te vergemakkelijken bestaat er een filter |liens_ouvrants (wat in de skeletten moet worden geplaatst) dat alle externe links, aangemaakt met de opmaakcode ([titel->URL]) gaat «omvormen» tot een link die in een nieuw venster wordt geopend.

Auteur Hanjo Gepubliceerd op: Aangepast: 15/02/16

Vertalingen: عربي, català, corsu, English, Español, français, italiano, Nederlands, òc lengadocian, Português do Brasil, slovenčina