A l’acabar una actualització d’SPIP, el lloc públic funciona malament

Hi ha tres raons principals per a que una actualització provoqui missatges d’error.

1. L’espai privat funciona perfectament, sense errors. Només el lloc públic es desajusta. És normal... En efecte, algunes «funcions» d’SPIP han estat modificades (sinó no hi hauria hagut una actualització); al mateix temps, les pàgines del lloc públic estan emmagatzemades durant un cert temps a la memòria cau. En el moment de l’actualització, pot passar que les pàgines del lloc públic (calculades abans de l’actualització) utilitzin funcions de les quals el funcionament ha canviat.

La solució més simple: buida la memòria cau. Dirigiu-vos a la pàgina «Còpia de seguretat / Restauració de la base de dades», i cliqueu a sobre del botó «Buidar la memòria cau».

2. Heu recuperat la última versió beta-x24 amagada en el més profund del nostre servidor, per veure a què s’assembla.

Si no teniu cap coneixement de PHP/mySQL, és una molt mala idea. Les versions beta són versions que es troben en curs de desenvolupament i que no estan acabades. Alguns dies i amb molta sort, són relativament estables; altres dies, tenen fragments de funciones no acabades i, sobretot, no depurades.

Hi ha dos casos possibles:

-  heu fet una còpia de seguretat de la vostra base de dades (pàgina «Còpia de seguretat / Restauració de la base de dades») abans de l’actualització dissortada; en aquest cas, sempre en aquesta pàgina, esborreu totalment la base de dades (botó «Esborrar-ho tot»). Torneu a instal·lar la versió anterior d’SPIP (important: la versió amb la que heu fet la còpia de seguretat), i torna a instal·lar el lloc Web a partir de la vostra còpia de seguretat;

-  no heu fet cap còpia de seguretat de la vostra bases de dades... greu error. Si no sou persones traçudes, el millor a fer és esperar encara uns dies fins la propera versió beta, tot esperant que aquesta sigui més estable (generalment, les versions beta no queden totalment inestables durant gaire temps; sempre hi ha un moment en el que, a grosso modo, funcionen: però sovint la interfície no és gran cosa...).

3. Després de l’actualització d’SPIP, heu volgut reinstal·lar la còpia de seguretat de la vostra base de dades feta abans de l’actualització. Sovint ens preguntem perquè tantes persones tenen aquesta idea tan absurda...

A la documentació hi ha una pàgina específica que explica com fer «bé» una actualització.

Quan SPIP canvia de versió, és freqüent que, per a instal·lar les noves funcionalitats i millorar el funcionament del sistema, modifiquem l’estructura de la base de dades, és a dir la manera com s’emmagatzema la informació del vostre lloc Web. Voler instal·lar de nou una antiga còpia de seguretat en una nova versió d’SPIP, és una mica com fer passar quadrats per dins de forats triangulars.

La única solució «neta» per recuperar tot plegat: entreu a dins de la pàgina «Còpia de seguretat / Restauració de la base de dades», i esborreu la base de dades («Esborrar-ho tot»). Instal·leu l’antiga versió d’SPIP (totes les versions es troben accessibles als nostres arxius), restaureu la base de dades a partir de la vostra còpia de seguretat. Fet això, podreu instal·lar la nova versió d’SPIP; el sistema efectuarà per sí mateix les modificacions necessàries a l’estructura del vostre lloc Web.

Autor merce Publié le : Mis à jour : 26/10/12

Traductions : català, corsu, English, Español, français, italiano, Nederlands