Enllaços que obren una finestra nova

Molts internautes i webmestres (sobretot aquells que són debutants) estimen que alguns enllaços en els llocs han d’obrir, forçosament, una finestra nova al navegador. L’equip de l’SPIP, com molts d’altres, pensa que això està malament.

No obstant, per intentar facilitar la vida a aquells que voldrien malgrat tot aquesta funcionalitat, existeix un filtre |liens_ouvrants que fa «saltar» tots els enllaços externs entrats en el text amb la drecera [titre->http://www.uzine.net/spip].

Durant el desenvolupament de l’SPIP, pels volts del setembre del 2002, vàrem provar la idea d’una drecera d’enllaç addicional, idea que hem abandonat desprès d’una madura reflexió: ja no en tornarem a parlar ;-)

Resum de la situació: en cas que sigui absolutament necessari, s’ha d’entrar l’enllaç manualment, sense passar per cap drecera SPIP, és a dir, escrivint <a href="adresse" target="_blank">enllaç</a>.

Els altres mètodes és millor no utilitzar-los. Aquestes són les raons:

1) Un hack de les dreceres SPIP, que s’assembli a quelcom del tipus [texte->URL" target=..."] és sovint esmentat a les llista SPIP com una «solució». No obstant, és la pitjor* de les solucions. En efecte, si mai hi ha la possibilitat de fer alguna cosa pel que fa a les dreceres dels enllaços (per exemple, a ull, integrar els enllaços en una taula i verificar-los periòdicament), aquells que hauran utilitzat aquest hack corren el risc de patir algunes disfuncions.

2) La drecera [texte->>lien], que va ser provada entre el 21/09 i el 13/12 del 2002, en les versions de desenvolupament, no era satisfactòria. Introduïa més problemes de control pels webmestres que no pas els en resolia.

La millor solució és, repetim-ho, no utilitzar enllaços que obrin una altra pàgina; la segona possibilitat que queda, menys bona, és utilitzar-los sistemàticament en els enllaços externs, utilitzant per això el filtre |liens_ouvrants.

Carpeta

Autor merce Publié le : Mis à jour : 26/10/12

Traductions : عربي, català, corsu, English, Español, français, italiano, Nederlands, òc lengadocian, Português do Brasil, slovenčina