Heu dit... dist ?

Què són els fitxers «dist»?

Què són els fitxers que es troben dins del directori dist o que tenen -dist.html en el seu nom? Són els fitxers de la «distribució» d’SPIP.

Atenció: Aquest article està considerat com un arxiu històric vàlid des d’SPIP 1.3 fins a SPIP 1.7, SPIP 1.7.2 . Per les versions més recents, consulteu: «On ubicar els fitxers dels esquelets?».

Com segurament sabeu (sinó, llegiu el tutorial o el manual de referència), el sistema d’esquelets està basat en fitxers .html que contenen la presentació gràfica del lloc. Així, «article.html» posa en forma els articles del lloc Web, i «rubrique.html» posa en forma les seccions...

Ara bé, hem vist que amb freqüència, els usuaris que manipulaven el seu lloc públic modificant aquests fitxers .html proporcionats amb l’SPIP es trobaven amb problemes quan volien actualitzar si no havien pres les seves precaucions fent una còpia dels fitxers modificats.

En efecte, al tornar a instal·lar els nous fitxer lliurats amb l’SPIP, trepitjaven purament i simple els seus fitxers modificats (oblidant de fer una còpia de seguretat de les seves modificacions).

A partir d’SPIP 1.3 i fins a SPIP 1.7, SPIP 1.7.2 , els fitxers dels esquelets proporcionats amb la distribució d’SPIP s’anomenaven «article-dist.html», «rubrique-dist.html», i així successivament. Per personalitzar aquests fitxers, n’hi havia prou anomenant-los primer «article.html», «rubrique.html», etc. (sense el -dist final).

Atenció: A partir d’[SPIP 1.8], els fitxer .html estan més ben ordenats. Un directori «dist» està destinat als fitxers lliurats amb la distribució d’Spip. Veure: «On ubicar els fitxers dels esquelets?».

D’aquesta manera, a la propera actualització, només s’esborraran els fitxers «-dist.html» i el webmestre no perdrà les seves personalitzacions. Una petita millora, però que evita força desgràcies.

Per anar una mica més lluny

Aquest és l’ordre (en prioritat decreixent) en el que són utilitzats els fitxers d’esquelets segons el seu nom:

-  rubrique=10.html: si aquest fitxer existeix, només s’aplica a la secció número 10;

-  si aquest fitxer no existeix, SPIP mira si hi ha algun fitxer rubrique-10.html, si aquest existeix, la secció 10 així com les subseccions l’utilitzen, és doncs «recurrent» ;

Nota: per tal que aquests fitxers es tinguin en compte és necessari que el fitxer per defecte (rubrique.html) estigui a dins del mateix directori.

-  si aquest fitxer no existeix, SPIP mira si hi ha un fitxer anomenat rubrique.html, que s’aplica a totes les seccions del lloc que no estiguin relacionades pels fitxers indicats més amunt;

-  fins a [SPIP 1.7.2], si aquest fitxer no existeix, SPIP utilitza llavors el fitxer rubrique-dist.html que és el fitxer que se’ns dóna per defecte. Si voleu modificar aquest fitxer, canvieu-li el nom per rubrique.html, per tal de no trepitjar les vostres modificacions a la propera actualització d’SPIP.

Nota: Si els esquelets es guarden en un subdirectori dedicat (a partir d’SPIP 1.5), SPIP busca primer els esquelets que necessita a dins d’aquest directori i sinó a l’arrel, tal i com expliquem més amunt. L’article sobre les variables de personnalització explica com procedir per guardar tots els esquelets en un subdirectori.

Carpeta

Autor merce Publié le : Mis à jour : 26/10/12

Traductions : عربي, български, català, Deutsch, English, Español, français, italiano, òc lengadocian, Türkçe